Ποιοί Είμαστε

Η Χριστιανική Ένωσις Αγρινίου ιδρύθηκε το έτος 1928 από πολίτες της πόλεως Αγρινίου, κινούμενοι από την αγάπη τους για τη χριστιανική πίστη και την ευαισθησία τους για τη κοινωνία του Αγρινίου και της γύρω περιοχής.
Οι αρχικοί ιδρυτές – ευεργέτες εργάστηκαν με ζήλο για την επιτυχία των σκοπών της Ένωσης, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Στις μέρες μας η Χριστιανική Ένωσις Αγρινίου λειτουργεί ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ανήκει στη κατηγορία των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο κτίστηκε από δωρεές ευεργετών, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 35 στο Αγρίνιο.
Στόχοι της Ενώσεως αποτελούν η ηθικοθρησκευτική μόρφωση και η πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, μέσω ομιλιών, διάδοσης βιβλίων και εντύπων, λειτουργία κατασκηνώσεων στον Άγιο Βλάσιο και με χρήση όλων των μέσων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.
Η Χριστιανική Ένωση Αγρινίου έχει και τη φροντίδα ηλικιωμένων συμπολιτών, οι οποίοι περιθάλπονται στο Γηροκομείο Αγρινίου.